om teatret – HISTORIE

OM TEATRET

PROFIL  •  LEDELSE  •  TILSKUD  •  HISTORIE

Marionetteatret blev grundlagt af maleren Helgo Jørgensen i 1966 og er dermed det ældste stationære børneteater i København. Allerede i 1967 kom dukkespiller Birte Norst til, og var siden 1968 leder af teatret i Kongens Have frem til 2012.

Fra 2013 er Marionetteatret og Det Lille Teater blevet samlet til en organisation. Begge teatre har 50 års jubilæum i 2016.

Scenen var de første år opstillet i et hjørne af et læskur, men i 1970 blev pavillonen i Kronprinsessegade 21 indrettet til teatret af Styrelsen for Slotte- og Kulturejendomme, SLKE. Senere fik teatret også rådighed over Kronprinsessegade 19, der benyttes som værksted.

Marionetteatret i Kongens Have råder over to af havens nyklassicistiske pavilloner med udgang til Kronprinsessegade. Den ene pavillon fungerer som teater, mens den anden fungerer som værksted. Pavillonerne er fredede og blev bygget mellem 1804 – 06 af daværende stadsborgmester arkitekt Peter Meyn. Scenen var de første år opstillet i et hjørne af et læskur, men i 1970 blev pavillonen i Kronprinsessegade 21 indrettet til teatret af Styrelsen for Slotte- og Kulturejendomme, SLKE. Teatret fik også rådighed over Kronprinsessegade 19, der benyttes som værksted. Samme år indgik Marionetteatret en fast lejeaftale med SLKE, som ejer og driver pavillonerne, om at leje begge pavilloner, men dog kun betale for værkstedspavillonen. Denne aftale kom i stand da SLKE var interesseret i at bibeholde Marionetteatret som dynamisk sommeraktivitet i haven. Spillepavillonen har netop i 2016 gennemgået total renovering.

Marionetteatrets mange forestillinger kommer til at ligge til at ligge i et arkiv her på hjemmesiden. Arkivet er pt. under opbygning. Skulle man ligge inde med sjove billeder fra eller anekdoter om Marionetteatret er vi meget interesseret i at modtage dem på marionetteatret@detlilleteater.dk

I 2007 blev Marionetteatrets forestilling “Frikvarter” tildelt en Reumert for årets bedste børneteaterforestilling.