OM TEATRET

OM TEATRET

PROFIL  •  LEDELSE  •  TILSKUD  •  HISTORIE

I sommeren 1966 fik København for første gang intet mindre end to faste scener, hvor der udelukkende spilles teater for børn – Og deres voksne. I en af pavillonerne i Kongens Have åbner Marionetteatret, som lige siden har dyrketog udforsket dukketeater under sommersolen, ganske gratis for byens børn, voksne og besøgende. I en baggård i Lavendelstræde åbnede Det Lille Teater i et gammelt pakhus fra 1787. De to teatre, som nu er samlet til en organisation, kan i 2016 fejre dobbelt 50 års jubilæum.

Marionetteatret har i årene der er gået dyrket en unik stil, hvor publikum er blevet præsenteret for dukketeater, skuespil og objektteater i et altid overraskende visuelt univers. På trods af at Marionetteatret er måske byens mindste scene, er et af kendetegnene de scenografiske verdner, som åbner sig med overraskelser og hemmeligheder for publikum.

Til at skabe de unikke forestillinger, hvor både scenografi, historie og musik passer sammen, har vi en blanding af helt nye kræfter og en række erfarne kunstnere, som arbejder på begge scener igen og igen, og som er med til at skabe den stil, som er kendetegnede for de to scener. Dette betyder også at der er god synergi mellem de to teatre; når sæsonen slutter på Det Lille Teater, åbnes der i Kongens Have – og omvendt.

Et andet kendetegn for Marionetteatret er arbejdet med både det helt unge publikum og så evnen og ønsket om at favne alle. Rigtig mange børn har deres allerførste teateroplevelse på Marionetteatrets grønne bænke, og samtidig er forestillingerne lavet, så alle har glæde af dem. Udgangspunktet for Marionetteatrets forestillinger er at de skal henvende sig meget bredt, aldersmæssigt fra 2 år og op, og forståelsesmæssigt også for byens turister. Dette er meget vigtigt for forestillingerne, og derfor er en legende ordløs stil kendetegnede for forestillingerne i Kongens Have.

På en sommer spilles der omkring 150 opførsler fordelt på 2 produktioner på Marionetteatret. Hver sommer lægger mellem 20.000 – 30.000 publikummer vejen forbi pavillonen i Kongens Have – afhængigt af den danske sommer.