OM TEATRET

OM TEATRET

PROFIL  •  LEDELSE  •  TILSKUD  •  HISTORIE

I sommeren 1966 fik København for første gang to faste scener, hvor der udelukkende spilles teater for børn – og deres voksne. I en pavillon i Kongens Have åbnede Marionet Teatret, som lige siden har dyrket og udforsket dukketeater under sommersolen. Her spilles der hver sommer gratis teater for byens børn, voksne og besøgende. I en baggård i Lavendelstræde åbnede Det Lille Teater i et gammelt pakhus fra 1787. De to teatre, som nu er samlet til en organisation, kunne i 2016 fejre dobbelt 50-års jubilæum.

Marionet Teatret har i årene der er gået præsenteret publikum for dukketeater, skuespil og objektteater i et altid overraskende visuelt univers. På trods af, at Marionet Teatret er byens måske mindste scene, er et af kendetegnene de scenografiske verdener, som åbner sig med overraskelser og hemmeligheder for publikum.

Et andet kendetegn for Marionet Teatret er arbejdet med både det helt unge publikum og ønsket om at favne alle. Rigtig mange børn har deres første teateroplevelse på Marionet Teatrets grønne bænke, og samtidig er forestillingerne lavet, så alle har glæde af dem. Udgangspunktet for Marionet Teatrets forestillinger er, at de skal henvende sig meget bredt, aldersmæssigt fra 2 år og op, lige som de gerne skal være forståelige for byens turister. 

På en sommer spilles der omkring 150 forestillinger fordelt på to produktioner på Marionet Teatret. Hver sommer lægger mellem 20.000 – 30.000 publikummer vejen forbi pavillonen i Kongens Have.